Waylon geniet op podium Lionel Richie

8 oktober 2012, door trendwerk

De Nederlander straalde naast Richie. Ook Lionel was duidelijk onder de indruk van Waylon, die hij voor dit weekeinde nog nooit in levende lijve had gezien. "Hij is geweldig", complimenteerde Richie zijn duetpartner toen Waylon het podium weer verliet.

De 63-jarige Richie leidde zijn publiek tijdens de derde show van zijn Tuskegee World Tour langs zijn grootste hits. Ook nummers van The Commodores ontbraken niet. "Dat brengt de afro-tijd weer bij me terug", grapte Richie. "In die tijd was ik 21 en waren ik, Amsterdam en de muziekindustrie de weg kwijt."

Richie vond het geweldig om weer in Amsterdam op te treden. De Amerikaanse zanger stond in 2008 vier keer in het Arnhemse Gelredome met Symphonica in Rosso, een jaar later trad hij op in de Rotterdamse concerthal Ahoy. "Geweldig dat ik hier ben, wat hebben jullie een mooie concertzaal neergezet."

Dankzij de vele hits bleken de stoelen die de Ziggo Dome vulden al snel overbodig. Het publiek kwam echter niet weg met dansen en klappen alleen. Tijdens Endless Love, een duet met Diana Ross, deed Richie een beroep op de zangkwaliteiten van zijn fans. "Jullie zijn gewoon Diana, wat kan mij het schelen." Na afloop van het nummer concludeerde Lionel dat ook verdacht veel mannen de teksten van Ross zonder moeite meezongen.