Vroege Shownieuws gaat weer langer duren

22 november 2012, door trendwerk

De vroege editie van Shownieuws krijgt haar oude uitzendduur terug van SBS 6. Met ingang van januari mag de rubriek als vanouds weer dik 35 minuten vullen. Dat heeft een woordvoerster van de tv-zender bevestigd. Sinds ruim anderhalve maand duurt het programma van Jim Bakkum en Hidde van Warmerdam nog maar een kwartier. “Het programma ontwikkelt zich goed, dus we willen het weer naar de oorspronkelijke lengte gaan terugbrengen“, laat een zegsvrouw nu echter weten.

Het vernieuwde Shownieuws was begin oktober nog maar twee weken bezig, toen SBS 6 besloot de uitzendduur van de vroege editie drastisch in te korten.

De vroege editie is bedoeld om in hoog tempo het belangrijkste nieuws te behandelen. Nu we twee weken onderweg zijn, denken we dat deze opzet beter tot zijn recht komt als de vroege editie een kwartier duurt“, liet de zender toen weten.

Shownieuws blijft om 19.20 uur staan, direct na de vroege editie van Hart van Nederland. Waar nu om 19.35 uur herhalingen van Wegmisbruikers beginnen, is vanaf januari elke werkdag om 20.00 uur Trauma Centrum te zien.