Volkszangers brengen arbeidsmarkt in kaart op NPO 1

16 februari 2017, door Otto de Vries

Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense gaan een laagdrempelige, maatschappelijke serie maken op NPO 1. In 3Man Sterk zullen zij de arbeidsmarkt in ons land in kaart brengen. Dat heeft Avrotros laten weten. De volkszangers verkennen de arbeidsmarkt om antwoord te vinden op de vraag wat zij eigenlijk zouden doen als ze níet konden zingen. “Ze verkennen de arbeidsmarkt en onderzoeken wat leuke beroepen zijn en in welke beroepssector de vraag naar werknemers groot is.

De arbeidsmarkt trekt weer aan en dat is goed nieuws, aldus de omroep. “Maar tegelijkertijd is er ook sprake van een mismatch. In de ene sector verliezen mensen hun baan, terwijl in de andere de vacatures niet opgevuld worden.

rans, Peter en Django gaan elke week op bezoek bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. “De zangers bundelen hun krachten in de hoop dit bedrijf aan de juiste mensen te helpen. Zij gaan zelf meedraaien en geven hun oordeel over het werk. Wat is leuk, wat is zwaar, wat moet je ervoor kunnen?

Mensen zonder baan of zij die nog moeten kiezen voor een beroep krijgen op deze manier een mooie inkijk en raken wellicht enthousiast voor dit beroep, aldus de omroep. “Met alle middelen die Django, Peter en Frans tot hun beschikking hebben, gaan de mannen op zoek naar potentiele sollicitanten. Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en gekwalificeerd, worden meteen in contact gebracht met het bedrijf en zo bestaat de kans dat de vacature wordt opgevuld.”

 

Bron: Mediacourant.