Vivienne van den Assem aan de slag voor WNL

13 mei 2016, door Otto de Vries

Vivienne van den Assem wordt een van de vaste presentatoren van Omroep WNL. Ze gaat het team versterken van de ochtendshow Goedemorgen Nederland op NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. Van den Assem debuteerde vanochtend bij de seizoensafsluiter van het programma, aan de zijde van Leonie ter Braak en Maaike Timmerman. Op 22 augustus keer het programma weer terug en gaat ze écht aan de slag. Ze zal elke week te zien zijn en een duo vormen met Timmerman.

Vivienne van den Assem: “Ik verheug me op de dagelijkse ochtendshow en heb veel veel zin om met dit team aan de slag te gaan. Het is een prettig journalistiek programma. Ik zal met recht Goedemorgen Nederland zeggen, want het wordt vroeg opstaan.

Hoofdredacteur Bert Huisjes zegt namens hele team blij te zijn met de komst van Van den Assem naar Omroep WNL. “Vivienne heeft een fijne optimistische uitstraling, ze heeft veel presence en een voelbare ambitie om journalistiek te gaan meedoen. Daarmee past ze precies bij WNL. We verheugen ons zeer op deze samenwerking.

Van den Assem verwierf bekendheid als actrice in series en films en presenteerde eerder al diverse televisieprogramma’s. Met de overstap naar WNL kiest ze voor een journalistieke benadering.

Het ochtendprogramma brak ook dit jaar weer diverse records in het kijkbereik. Meer dan een miljoen Nederlanders kijken elke dag een half uur naar het NPO-programma, met marktaandelen die oplopen tot 47 procent.

Presentatoren Roos Moggre en Leonie ter Braak keren na hun zwangerschapsverlof terug bij het programma.

Mediacourant: