Viktor Brand krijgt primetime-spelshow op SBS 6

28 oktober 2011, door trendwerk

SBS 6 gaat Viktor Brand inzetten voor de primetime-programmering. Op 16 november is hij voor het eerst te zien met de nieuwe tv-show Wat zou jij doen met die poen?. Dat heeft SBS donderdag laten weten. Brand geeft kandidaten de kans om 10.000 euro uit te geven. Zij moeten echter wel een origineel plan hebben en dat voorleggen aan de drie panelleden Sara Koningsberger, Hans Kraay jr. en Dennis van der Geest. “Zien zij er wat in? Dan wordt het meteen uitgevoerd“, legt SBS uit.
De enige voorwaarde die de tv-makers stellen is dat het boeiende televisie op moet leveren. “Een nieuwe auto voor jezelf uitzoeken in de showroom of met de hele buurt naar de camping in Frankrijk gaat dus niet door. Maar 30.000 stuiterballen uit een helikopter laten vallen, hoe zou dat eruit zien? Dat is interessant!”

Brand vangt de zenuwachtige deelnemers op. Hij ondersteunt ze voorafgaand aan hun ‘auditie’. “Ze mogen alle middelen inzetten; van filmpje tot maquette en van toneelstuk tot gedicht. Maar misschien is het idee zo sterk dat er verder niks bij nodig is.”

Wat zou jij doen met die poen? zal elke woensdag om 21.30 uur te zien zijn.