Victor Mids verhuist naar prime time op NPO 1

27 februari 2017, door Otto de Vries

Avrotros-ster Victor Mids maakt promotie binnen de NPO. Zijn programma Mindf*ck verhuist van jongerenzender NPO 3 naar vlaggenschip NPO 1. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Mids was op oudejaarsavond ook al te zien op het eerste net en krijgt daar nu een vast plekje: vanaf 1 april is hij elke zaterdagavond direct na het Achtuurjournaal te zien, een ereplek. “Voor Victor Mids is het een grote eer om naar dit prime-time slot te gaan“, zegt een woordvoerder.

Het derde seizoen belooft volgens Mids erg mooi te worden. “We hebben ons best gedaan om er weer een heel gaaf seizoen van te maken met veel interactieve experimenten en een aantal heel bijzondere gasten.

Ook in de derde serie krijgen kijkers wekelijks wetenschappelijke experimenten en onverklaarbare illusies voorgeschotel. Zo is er in de eerste aflevering onder andere aandacht voor het Thatcher-effect, een optische illusie die speelt met de manier waarop het brein ondersteboven afgebeelde gezichten waarneemt (zie foto).

Nieuw dit jaar is de MINDF*CK-app waarmee je elke week jezelf en anderen kunt mindf*cken naar aanleiding van de uitzending. Verder wordt dit seizoen gebruik gemaakt van een testpanel: een groep proefkonijnen wordt wekelijks door Mids aan een aantal populair-wetenschappelijke experimenten onderworpen.

 

Bron Mediacourant: