VATO GONZALEZ genomineerd voor Britse Award

19 augustus 2011, door trendwerk

AMSTERDAM (17 augustus, 2011) – De nominaties voor de negende editie van de prestigieuze ‘Urban Music Awards’ (UMA) zijn gisteren, dinsdag 16 augustus, in Londen bekend gemaakt door de organisatie. De Nederlandse DJ / producer Vato Gonzalez is in maar liefst twee categorieën genomineerd, namelijk ‘Beste Single’ en ‘Beste Samenwerking’. Hij is de enige Nederlandse artiest die dit jaar genomineerd is. Vato Gonzalez: “Toen ik het nieuws te horen kreeg, kon ik het nauwelijks geloven! Zeker als je kijkt naar de winnaars van de afgelopen jaren, dan is het een hele eer dat ik genomineerd ben. 14 september ga ik naar Londen voor de award ceremonie en we zien wel wat de uitkomst is. Ik laat me graag verassen.”

Nominaties
Eind juni van dit jaar beleefde Vato Gonzalez zijn grote doorbraak in Engeland. Zijn single ‘Badman Riddim’ ontpopte zich tot één van de grootste zomerhits en hij kwam als nummer 7 binnen in de officiële UK Top 40. Deze single is nu voor twee Urban Music Awards genomineerd, namelijk als ‘Beste Single’ en ‘Beste Samenwerking’ van 2011; de raps op de single zijn afkomstig van grime collectief Foreign Beggars. Inmiddels heeft Vato Gonzalez ook Britse R&B-ster Taio Cruz geremixt en werkt hij druk aan zijn eigen nieuwe single.
 
Urban Music Awards
De Urban Music Awards is een toonaangevend, groots, jaarlijks terugkerend evenement, waarin R&B, hip hop, soul en dance artiesten in de schijnwerpers worden gezet en geprezen worden voor hun prestaties dat jaar. Het evenement vindt dit jaar op 14 september plaats in Londen en wordt breed uitgelicht door de Britse pers en media. Onder de winnaars van de afgelopen jaren scharen zich o.a. artiesten als Adele, Tinie Tempah, Amy Winehouse, Leona Lewis, Dizzee Rascal, Beyonce, Craig David, Rihanna, Jay-Z, Sean Paul en Shakira.

Over Vato Gonzalez
De uit Spijkenisse afkomstige Vato Gonzalez heeft de afgelopen jaren, als grondlegger van de zogenaamde ‘Dirty House’ beweging, een omvangrijke en trouwe fanbase opgebouwd. In 2007 beleeft Vato Gonzalez zijn grote doorbraak in Nederland, wanneer hij besluit om de eerste mixtape uit de inmiddels befaamde ‘Dirty House’ reeks vrij te geven. De mixtape verspreidt zich als een razend vuurtje over het internet en blijkt een regelrechte hit te zijn bij het publiek, resulterende in meer dan 150.000 downloads. Als zogenaamde ‘Do it Yourself’ artiest vergroot hij zijn onafhankelijkheid door het opzetten van zowel zijn eigen boekingskantoor ‘010 Bookings’, evenals het ‘Dirty House’ platenlabel en muziekuitgeverij. Zijn ‘Dirty House’ evenementenconcept is in de afgelopen jaren steeds groter en populairder geworden. In de afgelopen drie jaar heeft hij nog vier mixtapes uitgebracht, die gezamenlijk meer dan een half miljoen keer gedownload zijn. De internationale doorbraak van Vato Gonzalez volgde in 2011, wanneer zijn single ‘Badman Riddim’ zich ontpopt tot één van de grootste zomerhits en als nummer 7 in de officiële UK Top 40 binnenkomt. Taio Cruz vraagt hem vervolgens om zijn aanstaande single ‘Troublemaker’ te remixen. Met ruim 300 optredens per jaar reist hij inmiddels de hele wereld over.