Van Dik Hout brengt eerbetoon aan het leven

12 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – Van Dik Hout wil met zijn zevende studioalbum een 'soort eerbetoon' brengen aan het leven, vertelt de 42-jarige Martin Buitenhuis aan Novum Nieuws. De zanger wilde dolgraag zijn verhaal kwijt. "Ik dacht: nu moet het gebeuren, ik ga het niet meer laten afhangen van anderen."

"Het album was een soort verbeelding, maar ineens is het daar", zegt Buitenhuis. Volgens hem kan het nummer De Macht der Verbeelding dan ook op de hele plaat slaan. "Eigenlijk betekent het lied vooral dat je mensen die je mist dichterbij kan halen met je voorstellingsvermogen. Dit kan mensen veel goeds bezorgen, zelfs al is het maar een fantasie. Zoiets houd je gaande."

Van Dik Hout weet hoe het voelt om iemand te verliezen, want ook de bandleden kennen zo hun nare periodes. "Wij zijn ook maar mensen, de dingen des levens gebeuren net zo goed bij ons. Enkele jaren geleden gebeurde ineens veel op hetzelfde moment", legt hij uit. "Maar we hadden een gevoel van energie, passie en intensiteit dat we wilden overbrengen."

De band kijkt er erg naar uit om dit gevoel vanaf vrijdag live over te mogen brengen op het publiek. "Het geeft nog steeds een enorme kick. We zijn begonnen als vijf vrienden die een gitaar oppakten en een beetje aan het klooien waren in een oefenhok. Nu staan we hier", vertelt de zanger. "Live spelen is heel belangrijk voor ons, want zo kan je echt je verhaal vertellen."

Buitenhuis onthult dat een nieuwe samenwerking tussen Van Dik Hout en Acda en de Munnik ook wel eens werkelijkheid kan worden. "Dat zie ik altijd zitten. We hebben alleen allemaal een drukke agenda, dus dan zouden we bij wijze van spreken pas in 2014 aan de slag kunnen", zegt hij. "Maar er ligt een briljant nummer op de plank dat Thomas Acda heeft geschreven en dat zou erg leuk zijn om op te nemen."

Het nieuwe album van Van Dik Hout, Leef!, is vanaf 20 mei verkrijgbaar.