Tweede seizoen Obese start met kijkcijferrecord

4 februari 2013, door trendwerk

Wendy van Dijk is het tweede seizoen van Obese zondagavond begonnen met recordcijfers op RTL 4. Met 1,7 miljoen kijkers is de tweede seizoensopener de meest bekeken aflevering van het programma tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tot nu toe was het record in handen van de eerste seizoensafsluiter, die in november 2011 achtduizend kijkers minder trok. Gemiddeld was de eerste, zesdelige serie afleveringen goed voor een score van 1,5 miljoen kijkers.

Obese was zondag de nummer drie op prime time en bleef daarmee Ivo Niehe‘s TROS TV Show, dat ook 1,7 miljoen kijkers scoorde, net voor.

De grote winnaar op prime time bleef de RTL 4-hitserie Divorce met ruim 1,9 miljoen kijkers. De Reünie op Nederland 1 was met bijna 1,9 miljoen kijkers de nummer twee.

Over de hele avond gezien was Studio Sport Eredivisie op Nederland 1 het meest in trek met net iets meer dan 3 miljoen kijkers. Het aansluitende Achtuurjournaal was met 2,9 miljoen kijkers de nummer twee. Divorce werd derde.

Op SBS 6 begon het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland met een zeer aardige 726.000 kijkers.