Tweede Koffietijd-presentatrice duikt op bij RTL Live

27 januari 2017, door Otto de Vries

Na Quinty Trustfull is ook Pernille La Lau begonnen als presentatrice van RTL Live, de vijfuurshow van RTL 4. Ze was woensdagmiddag voor het eerst te zien als invaller. Dat bleek uit de uitzending op RTL 4. Zowel Trustfull als La Lau behoren tot het vaste team van Koffietijd, het ochtendprogramma van RTL 4 dat net als RTL Live wordt uitgezonden vanuit de voormalige Gouden-Kooi-villa in Eemnes. Sinds Angela Groothuizen op een lange vakantie is, wordt er flink wat ingevallen bij RTL Live.

In eerste instantie werd Winston Gerschtanowitz ingezet als invalpresentator, maar ook hij valt binnenkort weg. Hij heeft immers onverwachts de overstap gemaakt naar SBS 6.

RTL Live begint steeds meer op een verlate versie van Koffietijd te lijken, wat nog niet eens zo verkeerd is, aangezien het aanvankelijke format met de hoge presentatiedesk helemaal nergens op leek. De talkshow mist echter nog steeds de levendigheid die er zelfs bij seniorenomroep MAX wel is. Dat komt mede omdat er geen publiek in de studio is.

De ambitie van RTL Live om NPO 1′s vijfuurshow Tijd voor MAX te verslaan, is overigens niet uitgekomen. Tot nu toe kijken er deze week gemiddeld 525.000 mensen (21 procent) naar Tijd voor MAX en 254.000 mensen (10 procent) naar RTL Live.

 

Bron: Mediacourant.