Twee RadioRing-nominaties voor Gerard Ekdom

14 november 2011, door trendwerk

Presentator Gerard Ekdom maakt met twee programma’s kans op de Gouden RadioRing 2011, het radio-equivalent van de Gouden Televizier-Ring. Hij neemt het met Effe Ekdom (AVRO, 3FM) en Ekstra Weekend (NTR, 3FM) op tegen De Avondploeg (SLAM!FM). Dat heeft de AVRO vrijdag laten weten. Ook vorig jaar was Ekdom met twee programma’s genomineerd: Arbeidsvitaminen en Ekstra Weekend. Toen ging de ochtendshow van Giel Beelen er echter met de prijs vandoor.
Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM), Claudia de Breij (VARA, 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van het jaar. Annemieke staat voor de derde maal op het AVRO-podium, Claudia wist al vier keer eerder deze RadioSter te verzilveren en voor Roosmarijn is het de eerste keer dat ze tot de finale weet te komen.

Genomineerd voor de beste RadioSter Man zijn: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO, 3FM) en Giel Beelen (VARA, 3FM). Deze radiomannen strijden voor de vierde keer op rij met z’n drietjes om deze eretitel voor beste radiomaker van Nederland. Evers en Beelen staan al zes jaar op rij op dit podium. Evers won drie keer, Giel twee maal.

De winnaars van de Gouden RadioRing worden op 1 december bekendgemaakt tijdens het RadioGala van het Jaar. De zesde editie van het Radiogala is extra bijzonder, omdat deze voor het eerst los van de Televizier-Ring wordt georganiseerd.