Tv-ongeluk heeft Ruben Nicolai echt veranderd

10 april 2012, door trendwerk

Het ongeluk dat Ruben Nicolai vorig jaar meemaakte tijdens de opnames van zijn tv-show De Allerslechtste Chauffeur van Nederland heeft veel impact op hem gehad. Dat vertelt hij in Metro. Nicolai werd aangereden door een kandidaat en belandde in het ziekenhuis. “Het was niet eens het ongeluk, maar de impact die het had. Als je zo hard door een auto bent geschept, krijg je het rare idee dat je ook ineens weet hoe het is om door een trein te worden aangereden. Bizarre dingen ga je denken.”

Het duurde even om het te verwerken. “Het is niet niks wat daar gebeurd was. Het heeft me ook wel enige tijd gekost om er overheen te komen.  Maar aan de andere kant sta je na zo’n ongeluk weer op en denk je: ‘I’m invincible!’

Toch stemde Nicolai toe met een tweede seizoen, vanaf vanavond op de buis. “In overleg met de redactie is besloten dingen anders aan te pakken, wat maakte dat het dit jaar bij vlagen overdreven veilig was. Ging ik bijvoorbeeld ergens staan, kwam de chef veiligheid op mij afgelopen met: ‘Nee, hier mag je niet staan.’ Ging ik nog iets verder staan, mocht dat ook niet.

Ik stond uiteindelijk zo ver weg dat ik een golfkarretje nodig had om snel bij de chauffeur te komen die net een proef had gedaan.”