Trijntje Oosterhuis: The Voice is niet realiteit

9 november 2012, door trendwerk

(Novum) – Trijntje Oosterhuis vindt dat The Voice of Holland geen goede representatie is van de artiestenwereld. "Een programma als The Voice is niet de realiteit", zegt de zangeres in Spits. "Het is één grote commercial voor de artiesten, ze kunnen zich iedere vrijdagavond aan drie miljoen mensen laten zien."

Oosterhuis moet naar eigen zeggen zelf nog hard werken om zalen vol te krijgen. "De zaal vult zich niet vanzelf en mensen kunnen hun geld maar een keer uitgeven. Het publiek accepteert het niet als jij geen goed werk aflevert."

De 39-jarige zangeres, die talenten van The Voice coacht, snapt het niet als kandidaten er niet volledig voor gaan. "Mensen die niet oefenen zijn dit programma niet waard, vind ik. Ze moeten zich blijven realiseren: dit is een unicum, deze kans krijg ik nooit meer."

Ook diva's kan Oosterhuis niet gebruiken in de talentenjacht. "Je moet geen arrogantie hebben, maar nederig zijn", vertelt ze. "Het is een zwaar vak, je kunt niet de diva gaan uithangen. Dat je goed bent, betekent niet dat je er bent."