Trijntje Oosterhuis: Ik ben harder dan Angela!

23 januari 2012, door trendwerk

Trijntje Oosterhuis zal niet net als Angela Groothuizen de moederrol op zich nemen als coach in The Voice of Holland. Dat vertelt de zangeres in De Telegraaf. Oosterhuis zal Groothuizen vanaf september opvolgen in het panel van de RTL 4-kijkcijferhit. “Ik vind het moederlijke van haar prachtig. Maar ik zal misschien wat harder overkomen. Ik ben minder geneigd te vergoelijken, want ik wil snel kijken of ik naar de kern van iemands talent kan komen. Ik ga afpellen“, geeft ze aan.

Ze was al gevraagd voor The Voice 1, maar heeft pas tijd nu The Voice 3 zich aandient. “John de Mol en ik hadden toen al gepraat. En hij benadrukte dat het hier echt om de stem draaide. Dat sprak me wel aan, maar ik had allerlei verplichtingen. Je moet voor zoiets echt ruimte in de agenda vrijmaken. Dat heb ik nu gedaan. Ook omdat ik het een goed programma vind.”

In het panel zit ook haar goede vriend Marco Borsato. “Marco is een heel lieve collega, die ook met zijn echte gevoel in The Voice of Holland zit. Hij zegt dat ik het gewoon over me heen moet laten komen. Met Angela heb ik ook al even gepraat en er komt een ontmoeting met de andere drie coaches VanVelzen en Nick & Simon.

De Mol is blij dat Oosterhuis er nu bij is. “Trijntje stond al op de eerste plaats van mijn verlanglijstje sinds het begin. Maar zij had op dat moment een theatertour en kreeg het onmogelijk voor elkaar. Theaters worden al lang van tevoren geboekt en je ligt er echt uit bij directeuren als je dan zelf afzegt“, zegt hij in de krant.

Nu leek ze mij de ideale vervangster van Angela. We hebben al in december een gesprek gehad en waren er eigenlijk vrij snel uit.”