Trijntje nerveus voor The voice of Holland

24 augustus 2012, door trendwerk

Trijntje Oosterhuis is best nerveus over haar debuut in de kijkcijferhit The Voice of Holland, dat vrijdagavond terugkeert voor een derde seizoen. Dat bekent de zangeres in weekblad Televizier. Oosterhuis vindt het spannend. “Een beetje wel. Ik sta er fris en open in en realiseer me tegelijkertijd dat ik dit nooit eerder heb gedaan. Ik voel we dat ik er veel over te zeggen heb, maar of ik ook goed uit mijn woorden kom? Dat is een vak op zich. Ik kan gelukkig snel voelen wat ik ervan vind.“ 

Eerder zei Oosterhuis nog ‘nee’. “In het eerste seizoen durfde ik het niet aan. Ik ben zangeres en heb er moeite mee om heel belerend iets te vinden van dingen. Daar hou ik niet van. De kandidaten zijn kwetsbaar en ik vind dat je opbouwende kritiek moet geven en heel zorgvuldig moet zijn met je mening.

Toch zit Oosterhuis nu wel op een draaiende stoel. “Nu heb ik er een ander gevoel bij. Het is na twee seizoenen wel duidelijk dat de artiesten echt praten met de kandidaten. We zijn partners in crime, zitten in hetzelfde schuitje. Wij hebben weliswaar een carrière, maar staan soms ook nog met trillende benen op het podium.”

De suggestie dat ze harder is dan voorganger Angela Groothuizen, is volgens Oosterhuis onjuist. “Onzin. Angela werd gezien als de moeder van de jury; dat ben ik niet. Mijn kompas is gericht op mensen die er zijn om de juiste reden.

The Voice of Holland begint om 20.30 uur op RTL 4.