Transfer voor presentatrice Cilly Dartell

19 juni 2017, door Otto de Vries

Een opmerkelijke transfer voor tv-ster Cilly Dartell. Ze stapt over van de buis naar de bus. Dat heeft ze bekendgemaakt in weekblad Weekend. Dartell is momenteel druk met de opnames van een nieuwe talkshow. “Het is heel leuk, het is een programma voor in de bus. Mensen die een busreis boeken, krijgen dat te zien als zij onderweg zijn naar hun bestemming. Ik spreek met mensen over onder meer reizen, lifestyle, gezondheid, financiën. Onderwerpen die de 55-plusser interesseren.”

Tegenwoordig woont Dartell in Florida, waar haar man werkt als piloot. “Ik kom over om twee shows te doen en er wordt aan gedacht om ieder kwartaal een nieuwe op te nemen. Dat lijkt me fantastisch, want op die manier blijf ik toch mijn passie uitoefenen.”

Soms mist ze haar werk bij de televisie. “Ik merk het met name bij grote nieuwsgebeurtenissen. Omdat ik al die jaren het nieuws heb gedaan merk ik dat ik dan gewoon naar de redactie wil. Dat is mijn eerste reactie. Maar dat hoeft nu natuurlijk niet meer.

Ze kijkt nog wel Nederlandse tv. “Jazeker, ik kijk hier ook naar de Nederlandse televisie hoor. Ik ben dol op De Kwis van Paul de Leeuw. En De Wereld Draait Door kijken we hier ook veel.

Overigens zou Dartell ook geen tijd meer hebben voor een tv-carrière. Ze is tegenwoordig druk met het onderhoud van haar Amerikaanse woning. “Het is veel werk hoor. Ik maai hier het gras, dat is bijna een baan op zich. Ik ben er soms twee hele dagen mee bezig.

Verder zet ze ook haar plannen voor een eigen moestuin door. “Ik heb niemand in dienst hier, hè, we doen alles zelf. Dat is best een flinke klus. Zeg maar gerust een Ik ben nu ook nog bezig om te kijken of ik een eigen moestuin kan onderhouden. Dat lijkt me erg leuk.

Bron: Mediacourant.