Tooske ziet nieuwe SBS 6-show als mix van tv-hits

2 oktober 2012, door trendwerk

Tooske Ragas ziet haar nieuwe SBS 6-show De Klas van ’69 als een mengeling van bestaande tv-hits uit hetzelfde genre. Dat vertelt de presentatrice in Story. Ragas heeft hoge verwachtingen. “Mensen hebben het al vergeleken met De Reünie, maar dit is veel uitgebreider. Zie het als De Reünie, Klasgenoten, Gepest, Het Mooiste Meisje van de Klas en Memories bij elkaar: van al die programma’s zit er een klein beetje in. Ik vond het erg leuk om te maken“, legt de televisiester uit.

De Klas van ’89 laat de leerlingen zien van een mavo 4-klas uit Rotterdam. “Na 23 jaar kwamen ze bij elkaar in een villa. Twee weken trokken ze intensief met elkaar op in de Ardennen. Er kwamen veel prachtige verhalen tevoorschijn. Wat hebben die mensen allemaal beleefd? Wat wisten ze nooit van elkaar/ Hoe liepen hun levens? Je ziet het allemaal.”

Het is ‘pure televisie’, weet de presentatrice. “Ze zitten echt twee weken op elkaars lip. Heel intensief. Maar ook héél boeiend.”

Ragas hoopt dat haar show een bijdrage kan leveren aan de wederopbouw van SBS 6. “Het blijven moeilijke tijden bij SBS 6. Erg spannend ook. We hebben een heftige periode afgesloten. En het gaat gelukkig weer de goede kant op.”

De Klas van ’89 is op woensdag 24 oktober voor het eerst te zien op SBS 6.