Tommie Christiaan is dit jaar televisiejezus

16 februari 2018, door Otto de Vries

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van de NPO 1-show The Passion. Dat heeft de EO laten weten. De aanstelling van Christiaan volgt ruim een halfjaar na zijn deelname aan de NPO 1-show De Beste Zangers, waarin hij samen met collega’s liedjes zong op Ibiza. Nu volgt het volgende muzikale project bij dezelfde tv-zender. Het jaarlijkse paasevenement vindt plaats op 29 maart, ditmaal in de Amsterdamse Bijlmer.

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en Arjan Ederveen die van Pilatus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie.

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema Ik zie jou. “In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, willen we dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. En dat op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en 150 kerken telt, het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.”

De locatie in de Bijlmer waar The Passion zal plaatsvinden is de evenementenlocatie ArenaPark. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2.

De vorige televisiejezussen waren (van 2011 tot en met 2017) Syb van der Ploeg,Danny de MunkRené van KootenJan DullesJim de GrootMartijn Fischer en Dwight Dissels.

Bron: Mediacourant.