Tim Knol: Koffietijd moet gewoon kunnen

29 oktober 2012, door trendwerk

Tim Knol vindt het geen schande dat hij als serieus muzikant bij Koffietijd te gast was. Dat zegt de muzikant in VARAgids. Knol zat er met plezier. “Logisch toch? Het publiek van Koffietijd kent mij niet en misschien gaan ze mijn nummers wel waarderen. Waarom zou ik daar niet lekker een oliebol gaan eten? Mijn enige criterium is dat het over muziek gaat en niet over hoe bruin Gerard Joling is geworden tijdens zijn vakantie. Als ze het daar over Neil Young willen hebben, kom ik gewoon langs.“ 

Er zijn wel programma’s waar Knol absoluut niet heen gaat. “Ik ga niet naar Spuiten en Slikken omdat het ordinair is om te praten over drugs en seks. Het zou wel leuk zijn als Maarten van Rossem daar een keer zou zitten.”

De zanger werd bekend bij de VARA en had daar bovendien ook zijn favoriete tv-moment tot nu toe. “Kaassouflés eten op de bank met Paul de Leeuw in De Madiwodovrijdagshow was heel bijzonder. De Leeuw is een soort wervelstorm die voorbijraast en dan moet je altijd blijven opletten.”

Gelukkig zat ik lekker in mijn vel, ik had goed geslapen, en daardoor kon ik echt meegaan in zijn snelheid. Als je daar een beetje gaat mokken dan zou het echt gênant worden.”