Tijl Beckand: ‘Ik bracht klassieke muziek terug op tv’

24 maart 2017, door Otto de Vries

Tijl Beckand ziet het als zijn verdienste dat er nu weer zo veel aandacht is voor klassieke muziek op televisie. Dat laat hij vandaag blijken in De Telegraaf. Beckand ziet morgen zijn nieuwste programma in dit genre in première gaan: Tijl B op Volle Toeren, een variant op de tv-show Ali B Op Volle Toeren. “Ik denk dat Tijl B Op Volle Toeren een belangrijke nieuwe stap is in de emancipatie van klassieke muziek. Toen wij in 2011 begonnen met De Tiende Van Tijl was er op prime time geen klassiek.

Tegenwoordig is dat wel anders, benadrukt Beckand. “Nu, zes jaar later, is er Podium Witteman, Bloed, zweet en tranen en Bloed, zweet en aria’s, Maestro en nu dit. Het is ongelooflijk belangrijk om te laten zien. Artiesten offeren een groot deel van hun leven op en dat onder enorme druk.”

In Tijl B Op Volle Toeren wordt een artiest uit de klassieke wereld gekoppeld aan een artiest uit de popwereld. In de eerste aflevering gaat het om Maria Fiselier en André Hazes jr. “André doet een nieuw nummer terwijl het publiek gewend is aan zijn eigen genre.

 

Bron : Mediacourant.