Thijs Römer speelt hoofdrol in eigen RTL 5-serie

20 juli 2015, door Otto de Vries

Thijs Römer is druk bezig met zijn eigen televisieserie Weemoedt Met Sterren, gebaseerd op zijn gelijknamige roman. De eerste aflevering is naar verwachting in het najaar van 2016 te zien op RTL 5. Dat meldt De Telegraaf dit weekend. Het boek Weemoedt gaat over een artiestenmanager die na het vertrek van zijn vrouw Fré compleet ontspoort. “Ik heb eerst de serie bedacht. De serie begint een aantal maanden eerder en eindigt ook een aantal maanden later dan het boek”, zegt de acteur.

De tv-kijker krijgt dus ook mee hoe Weemoedt leefde voordat hij ontspoorde. “Hij staat dan nog volop in het leven van de glitter en glamour en dan raakt hij pas alles kwijt.”

Het boek is geschreven in dagboekvorm. “Ik wilde mezelf niet onder druk zetten om hele mooie zinnen op te schrijven. Ik ben namelijk geen schrijver, maar een acteur die een boek schrijft.”

Zijn karakters uit het boek krijgen in de tv-serie een gezicht. “Het is vrij lastig, want toen ik het schreef had ik geen mensen in mijn hoofd. Met name Fré vind ik erg moeilijk. Ik heb een beeld van haar, maar voor de serie heb ik opeens te maken met een mens met een eigen wil.”

In mijn hoofd is Fré blond en heel mooi op een alledaagse manier. Verre van ijdel. Iemand met wie je meteen een kopje koffie zou willen drinken… al drinkt ze thee, denk ik.”

Römer is zelf co-producent van de nieuwe dramaserie.

Mediacourant: