The Voice of Holland stoot door naar 3,7 miljoen kijkers

31 oktober 2011, door trendwerk

Wendy van Dijk gaat een tweede sei- zoen van haar succesvolle programma Obese maken voor RTL 4. Dat blijkt uit een kandidatenoproep van het tv-station. In elke aflevering van Obese volgt Van Dijk een jaar lang een kandidaat in zijn of haar gevecht tegen de kilo’s. Het proces wordt door producent Reinout Oerlemans verwerkt in uitzendingen van anderhalf uur, die met veel succes worden uitgezonden op zondagavond. Er keken vorige week maar liefst 1,7 miljoen mensen naar de realityshow.

The Voice of Holland heeft weer een nieuw record te pakken. De zesde en tevens laatste auditie-aflevering trok vrijdagavond 3.704.000 kijkers (madl: 50.9%), goed voor de tweede plaats in de lijst van best bekeken RTL 4-uitzendingen in de afgelopen vijf jaar. Op de eerste plaats in deze lijst staat de finale van The Voice 1 met een score van 3,744 miljoen kijkers. De nummer drie is de aflevering van The Voice twee weken geleden met 3,6 miljoen kijkers.
The Voice is hard op weg om de Boer Zoekt Vrouw van de commerciëlen te worden. Het datingprogramma is dé kijkcijferhit van de Publieke Omroep, met vorig jaar op het hoogtepunt 4,2 miljoen kijkers.

Al met al kwam RTL 4 vrijdagavond uit op een marktaandeel van 34,0 procent, tegenover 16,8 procent voor Nederland 1 en 5,9 procent voor SBS 6.

Motel De Jong (VPRO, Ned3, 20:28) – Wilfried de Jong kwam vrijdag tegenover The Voice of Holland niet boven de half miljoen kijkers uit met zijn nieuwe interviewprogramma Motel De Jong, de opvolger van Holland Sport. De eerste live-uitzending wist een publiek van 387.000 kijkers (madl: 5.5%) te boeien, niet genoeg voor een plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 25. Direct voorafgaand trok De Wereld Draait Door nog 1,2 miljoen kijkers en werd daarmee het meest bekeken Nederland 3-programma van de avond.

Ocean’s Twelve (SBS6, 20:31) – SBS 6 gaat op vrijdagavond de concurrentie met The Voice of Holland uit de weg. Geen grote tv-shows zoals in voorgaande seizoenen, maar een serie films staan op deze avond op het programma. Ocean’s Twelve noteerde vrijdag een score van 251.000 kijkers (madl: 3.6%), zeer ver onder het zendergemiddelde van SBS 6. Op de late avond won de zender weer wat kijkers met Hart van Nederland. Daar keken 764.000 mensen naar.