Televizier-Ring Gala krijgt goede doelen-element

24 augustus 2012, door trendwerk

Het Gouden Televizier-Ring Gala krijgt tegelijk met de komst van presentator Reinout Oerlemans een goede doelen-element. Er is een samenwerking aangegaan met het Zeldzame Ziekten Fonds. Dat heeft AVRO vrijdag gemeld. Ambassadeur Daphne Deckers wordt in de uitzending naar voren geschoven om de boodschap van het fonds over te brengen. “Tv-kijkers kunnen niet alleen hun favoriete programma steunen, maar ook het goede doel“, zo laat de omroep weten. 

Het fonds hoopt een groot publiek te bereiken. “De afgelopen weken is de thematiek rondom zeldzame ziekten veel in het nieuws geweest, vanwege de vergoedingen van medicijnen voor verschillende zeldzame ziekten“, zegt voorzitter Charles Ruijgrok.

Hij vervolgt: “Het thema is dus zeer actueel en via de Gouden Televizier-Ring verkiezing zal het nog eens extra onder de aandacht worden gebracht bij een groot publiek.

Deckers, die zelf een zoon met de zeldzame ziekte Kawasaki had, zet zich volledig in. “Wij hebben het geluk gehad dat Alec geen blijvende schade heeft overgehouden, maar ik besef heel goed dat dit voor veel ouders helaas niet het geval is.

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring gaat donderdag 30 augustus weer van start op Televizier.nl.