Tanja Jess bewondert rivale Lenette van Dongen

27 december 2012, door trendwerk

Tanja Jess kijkt goed naar hoe haar rivale Lenette van Dongen zich beweegt op het podium van Maestro. Dat vertelt de actrice aan dagblad Spits. Jess neemt het donderdag in de finale op tegen Van Dongen, die al vanaf het begin favoriet is. “Ik heb naar Lenette gekeken, om te zien hoe zij dat doet. Zij gaat daar gewoon staan. Zij is zo’n podiumdier, ze is echt in charge. Ze gaat zich van tevoren ook even mentaal isoleren. Je kunt niet één steekje laten vallen, het moet in één keer goed.

Dat het in één keer goed moet, is Van Dongen al gewend als cabaretière. “Het is niet zoals spelen in een tv-serie, dat je het even opnieuw kunt doen. Die druk vond ik ook heel lastig. Eigenlijk heb ik heel veel geleerd wat ik ook in mijn eigen vak kan toepassen.

De afgelopen weken heeft Jess genoten van de BN’er-show. Veel leuker dan van een duikplank springen, vindt ze. “Dat is niks voor mij. Ik vond dit een heel verfrissende insteek, na al dat schaatsen en schansspringen. Dirigeren is niet zo sensatiebelust.

Maestro is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.