Sylvana Simons: ‘Nieuwe RTL 4-show spec-ta-cu-lair’

13 mei 2015, door Otto de Vries

Drie jaar na haar finaleplaats in Strictly Come Dancing, is Sylvana Simons nu druk met de voorbereidingen op haar deelnemerschap aan de nieuwe RTL 4-show Dance Dance Dance. “Het wordt spec-ta-cu-lair”, vertelt ze in De Telegraaf. Dance Dance Dance draait om vijf BN’ers die samen met een dierbare een koppel vormen, met wie ze wereldberoemde dansacts nadoen. “Het wordt dan ook nog eens nabewerkt met de nieuwste digitale technieken waardoor je elk detail ziet.

De opnames beginnen al in juni. “Daarom train ik nu twintig uur in de week. Het moet er straks uitzien alsof het een fluitje van een cent is, maar dat is het natuurlijk niet. Het is lood- en loodzwaar.

Ook zwaarder dan bij Strictly Come Dancing, aldus Simosn. “De stijl van dansen en mijn lichaam zijn veranderd en, tsja, ik ben natuurlijk ook geen 20 meer…

Bovendien wordt nu verwacht dat Simosn dansprestaties als die van iconische dansers als Michael Jackson en Rihanna nadoet. “Echt topartiesten. We werken voor het programma straks met dezelfde dansers en choreografen als zij. Dat is echt uniek. Maar als gezegd, loodzwaar, dus.

Dance Dance Dance begint in september op RTL 4. De show zal worden gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat. In de jury zitten onder meer Dan Karaty en Timor Steffens.

Bron Mediacourant