Succesvolste maandagavond in half jaar voor RTL 5

7 mei 2013, door trendwerk

De nieuwe programma’s Lust Liefde of Laten Lopen van Patty Brard en Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan door Ewout Genemans, hebben RTL 5 aan haar meest succesvolle maandagavond in een half jaar geholpen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 werd met 280.000 kijkers voor de make over-show en 525.000 kijkers voor de maagdenshow de zevende zender van de avond met een marktaandeel van 4,4 procent, de hoogste maandagscore in een half jaar.

De laatste keer dat RTL 5 het op een maandagavond beter deed, was in oktober op de finale-avond van de tv-show Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde, het programma met Lieke van Lexmond en Laura Ponticorvo. Op die avond zat RTL 5 op 5,8 procent marktaandeel.

De Brard-show scoorde iets boven het avondgemiddelde van RTL 5, terwijl de maagdenshow daar maar liefst 89 procent boven zat. Het is daarmee samen met de Barbie-soap de meest bekeken titel van RTL 5.

De afgelopen maanden was RTL 5 minder succesvol op de maandagavond, vanwege de magere scores van de Jan Kooijman-show Cheat On Me. Hij is momenteel nog wel elke werkdag te zien in de vooravond van het tv-station met het weinig bekeken Take Me Out.