Sterren Springen op Zaterdag wint Super Saturday

27 augustus 2012, door trendwerk

Super Saturday, de strijd tussen de nieuwe studioshows van ‘s lands drie grootste zenders, is zaterdag gewonnen door het tv-programma Sterren Springen op Zaterdag van Gerard Joling. Er keken 1,4 miljoen kijkers naar de uitzending op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Sterren Springen op Zaterdag liet haar concurrenten Strictly Come Dancing op Nederland 1 en Beat the Best op RTL 4 achter zich. Daar keken respectievelijk 879.000 en 944.000 mensen naar.

Het programma van Joling, die als co-presentator Tess Milne naast zich heeft staan, is ongetwijfeld de besproken tv-show van het nieuwe seizoen. In het programma strijden bekende Nederlanders tegen elkaar om wie het best kan schoonspringen.

Strictly Come Dancing betekende zaterdag de comeback van Reinout Oerlemans als presentator. Samen met Kim-Lian van der Meij kondigt hij elke week dansende BN’ers aan. De uitslagshow deed het met 1,1 miljoen kijkers beter dan de eigenlijke show.

Beat the Best is het enige programma van de drie dat al vorige week in première ging. De show van Gordon en Chantal Janzen opende met een teleurstellende 783.000 kijkers. Hoewel er kijkerswinst is geboekt, helpt zij RTL 4 niet voorbij concurrent SBS 6.

Er waren zaterdag nog twee opvallende premières. De komedieserie Golden Girls begon vlak voor Beat the Best met 1,2 miljoen kijkers op RTL 4, terwijl Jochem van Gelders Alles Kids slechts 390.000 kijkers deed op SBS 6.

Over de hele avond gezien was Nederland 1 de meest bekeken zender van het land met 20,7 procent marktaandeel, gevolgd door SBS 6 met 16,7 procent.

De nummer drie was RTL 4, dat 13,7 procent noteerde.