Sterren Springen goed voorbereid op eventueel ongeluk

10 september 2012, door trendwerk

De makers van Sterren Springen op Zaterdag zijn goed voorbereid op een eventueel ongeluk in de halve finale, die zaterdag rechtstreeks wordt uitgezonden op SBS 6. Dat vertelt een zegsvrouw aan Spits. Tijdens repetities brak kandidate Kimberley Klaver haar neus en dat zou ook in een liveshow kunnen gebeuren. “Ja, we houden rekening met eventuele ongelukken, maar we hopen natuurlijk dat zoiets niet gebeurt. De kandidaten doen mee op eigen risico. Ze stappen er met volle bewustzijn in.

SBS 6 is volgens de zegsvrouw niet aansprakelijk voor eventueel letsel. “Op voorhand is de afspraak gemaakt dat ze weten waar ze aan beginnen, en dat dat de nodige gevaren met zich meebrengt. Net als aan paar jaar geleden met Sterren Dansen op het IJs.

Wel wordt er alles aan gedaan om blessures te voorkomen. Zo wordt er uitsluitend getraind met professionals. “Die tasten samen met de deelnemers af wat haalbaar is. En daar spelen natuurlijk allerlei factoren een rol, zoals leeftijd en lenigheid.”

De suggestie dat het risico op een heftige val tot kijkers leidt, is volgens SBS onjuist. “Bij dit soort programma’s is het vooral leuk om te zien hoe sterren het er van af brengen in iets waar ze geen kaas van hebben gegeten, iets dat ze nog niet kunnen.

Sterren Springen op Zaterdag is elke zaterdag te zien op SBS 6.