Stemproblemen Jamai Loman bijna verleden tijd

18 maart 2011, door trendwerk

MSTERDAM – Ondanks zijn stemproblemen spreekt Jamai Loman de hoofdrol in van de Nederlandse versie van de animatiefilm RIO. De musicalster kampt sinds begin februari met stemproblemen door een ontstoken rechter stemband. 
 
Ik kan nog steeds niet hele dagen zingen maar het inspreken gaat prima", vertelt hij in een interview aan NU.nl.

"Dit is het eerste wat ik doe waarbij ik mijn stem weer intensief gebruik sinds ik wekenlang rust moest houden. Ik doe alles nog in goed overleg met mijn KNO-arts.''

''Het inspreken kan ik in delen doen dus dat is geen heftige inspanning voor mijn stem. Tot nu toe gaat het hartstikke goed."

Jamai spreekt de stem in van de zeldzame papegaai Blu. De vogel kan wel skateboarden en computeren maar niet vliegen. Totdat hij aan de andere kant van de wereld een groot avontuur meemaakt.

Van Kooten

Kasper van Kooten was ook in de race voor de rol van de papegaai en reageerde via Twitter teleurgesteld op het mislopen van de rol.

"De hoofdrol is wegens publicitaire redenen naar Jamai gegaan", aldus Van Kooten. "Ik rust in mijn zaak. Publiciteit is een vak dat je altijd nog kunt gaan beoefenen als je niet goed in andere dingen bent."

Niet netjes

Jamai wist niet dat Van Kooten ook voor de rol in de race was. "Ik vind het niet zo netjes om dat zo op Twitter zetten. Ik denk dat die het fantastisch zou hebben gedaan maar ik hoop dat ik gewoon ben aangenomen omdat ik de beste was voor de rol."

"Toen ik gevraagd werd om auditie te komen doen heb ik gelijk allerlei trailers bekeken van de Amerikaanse versie. Ik vond het echt geweldig om te zien en heb dus gelijk ja gezegd."

Ook Kim-Lian van der Meij en Tanja Jess lenen hun stem uit aan de film, die 20 april te zien is in de bioscoop.