Shownieuws gaat geen Boulevardje spelen’

21 augustus 2012, door trendwerk

Het vernieuwde Shownieuws zal geen imitatie zijn van de grote concurrent RTL Boulevard. Dat benadrukt Remko van Westerloo, directeur tv bij SBS, in dagblad Spits. Drie van de vier nieuwe Shownieuws-hosts komen, net als de nieuwe hoofdredacteur, bij RTL Boulevard vandaan. “Maar we gaan geen Boulevardje spelen. We hebben andere ideeën over de toon, de stijl en de aanpak. Boulevard is behoorlijk cynisch, wij zullen dat wat minder zijn”, zo laat hij weten.

Van Westerloo wil dat SBS 6 sowieso een stuk vrolijker wordt. “We willen weer even de vrolijke kant op, ook om ons te onderscheiden. Je ziet dat RTL4 heel sterk is in hulpprogramma’s. SBS6 heeft dat het afgelopen jaar ook geprobeerd, met wisselend succes, maar nu hebben we besloten om eens een hele andere weg in te slaan.”

Een van die vrolijke shows is Sterren Springen met Gerard Joling. “Het was een hele bewuste en wat mij betreft goeie keuze om voor hem te kiezen. Je weet gewoon: dit is zijn ding. En hij gelooft er zo in – daar komt een dynamiek vanaf die onbetaalbaar is.

Verder is er het humoristische Villa Morero, een talkshow gepresenteerd door het personage Martin Morero uit de RTL 4-hit Gooische Vrouwen. “Nee, ik bestrijd het idee dat Villa Morero beter bij RTL4 had gepast. Gooische Vrouwen komt gewoon bij Talpa vandaan. Dat vergeet iedereen altijd, maar daar is het geboren.”

Van Westerloo blaakt van vertrouwen. “Er hoeven maar één of twee dingetjes op hun plek te vallen en er zal een kentering plaatsvinden. Ik heb het gevoel dat wij een hele stevige stap gaan maken dit najaar.