SBS 6 vroeg 24Kitchen om kookprogramma’s

11 oktober 2012, door trendwerk

SBS 6 heeft geprobeerd om kookprogramma’s af te nemen van de digitale kookzender 24Kitchen, maar kreeg ‘nee’ verkocht. Dat vertelt zendergezicht Rudolph van Veen in dagblad Metro. 24Kitchen is als enige foodzender van Nederland in opmars. “John de Mol was de enige die mij belde om te feliciteren met 24Kitchen. Hij heeft Leo van der Goot langs gestuurd of wij programma’s konden maken voor SBS6. Maar daar hebben wij geen tijd voor“, legt Van Veen uit.

De televisiekok begrijpt er weinig van dat er zo weinig échte kookprogramma’s op tv zijn. “Ik heb geen idee. De publieke zenders wijzen naar de commerciëlen. Die vinden dat kookprogramma’s daar meer thuis horen. De commerciëlen hebben koken alleen omarmd omdat het makkelijk is om op die manier producten te verkopen.

Producenten van sponsors kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het koken. “Makkelijker dan tijdens een babbeltje aan een tafel. Daarom kwam de alibikok in beeld in allerlei verschillend formats. Waarom niet een stap verder, denk ik dan?

Zelf kreeg hij ook geen kookprogramma van RTL, waar hij Life 4 You deed. “Nee, zenders willen een afvalrace. Met drama en een ‘presentatrette’, die ook een voice-over doet, een oud soapie uit Goede Tijden. Ik noem geen namen.