SBS 6 vindt score Sterren Springen ‘stevige opsteker’

27 augustus 2012, door trendwerk

SBS 6 is trots op de hoge kijkcijfers van Sterren Springen op Zaterdag, waarin BN’ers als Patty Brard schoonspringen. Dat heeft de zender zondag laten weten. De show was de winnaar op primetime zaterdagavond. “We blijven realistisch en hebben nog een lange weg te gaan, maar deze seizoenstart met Sterren Springen is een stevige opsteker voor alle SBS-medewerkers die de afgelopen tijd keihard hebben gewerkt aan de programmering“, zegt SBS 6-baas Remko van Westerloo.

Er keken 1,4 miljoen mensen naar Sterren Springen. “Dit leverde een marktaandeel van 26,8 procent op in de voor de zender belangrijke doelgroep 20-49 jaar. Met een aandeel van 17,5% was SBS procent over de hele avond marktleider in die doelgroep. De zender is blij met deze boven verwachting hoge score“, zegt een woordvoerder.

De zender staat voor een belangrijke week waarin er nog meer nieuwe programma’s worden geïntroduceerd. Vanaf maandag kan de kijker kennismaken met het spelprogramma The Price is Right, gepresenteerd door Eddy Zoey.

Tevens start die avond Villa Morero waarin Martin Morero en tante Cor bekende Nederlanders ontvangen voor een goed gesprek in hun villa. Met aansluitend Wie Trouwt Mijn Zoon? waarin Erik van der Hoff ouders bijstaat om hun zoon aan de ware liefde te helpen.

Woensdag begint de nieuwe komische dramaserie Dokter Tinus met Thom Hoffman in de hoofdrol, gevolgd door het leerzame en entertainende programma De Lijf Show waarvan de presentatie in handen is van Marc Klein Essink.