SBS 6-ster Kim-Lian van der Meij gaat weer acteren

29 mei 2017, door Otto de Vries

SBS 6-ster Kim-Lian van der Meij gaat weer acteren. Ze heeft een bijrol in een dramaserie te pakken. Dat schrijft ze in haar column in de Flair. Van der Meij heeft de scripts al ontvangen in haar brievenbus. “Het is een dikke envelop met drie afleveringen van een Nederlandse serie waarin ik een bijrol ga spelen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hongerig het pakketje uit de brievenbus vis. Wat heb ik hiernaar ­uitgekeken, zeg. Ik voel me als een hond die zijn tanden wil zetten in een lekker bot.

Na jarenlang in het theater te hebben gestaan, is Van der Meij de afgelopen vier jaar vooral druk geweest als presentatrice voor SBS 6. “Een totaal andere discipline, maar zeker net zo leuk. Toch kan ik niet in elk programma spontaan gaan zingen of ineens een rol aannemen. Kortom, ik begon het een beetje te missen, vooral het acteergedeelte.”

Al die tijd was Van der Meij een beetje jaloers op collega’s die wél acteerden. “Met een bloedend hart kan ik naar een mooie rol kijken in een serie, film of theaterstuk. Ik merk dat elke creatieve cel van mijn lichaam snakt naar dat stukje invulling.

Ze wil allebei. “Verschillende ambities mogen en kunnen naast elkaar bestaan. Dus zonder mijn presentatiewerk minder serieus te nemen, begon ik kenbaar te maken aan dezen en genen dat ik graag weer wilde acteren.”

En dat acteren gaat nu weer gebeuren.

Bron Mediacourant