SBS 6-show Rik van de Westelaken blijft boven 500.000

27 januari 2017, door Otto de Vries

De SBS 6-show 5 Golden Rings van Rik van de Westelaken trok donderdag voor de derde week op rij meer dan 500.000 kijkers. De spelshow scoort stabiel en redelijk, maar is geen tv-hit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 5 Golden Rings is het debuut van Van de Westelaken als SBS 6-presentator. Het programma is voor producent John de Mol erg belangrijk, aangezien hij het concept wil uitrollen naar de rest van de wereld. Mooie kijkcijfers hier helpen hem daarbij.

5 Golden Rings trapte twee weken geleden af met 588.000 kijkers (9 procent), vorige week keken er 517.000 kijkers (8 procent) en deze week is de score 514.000 kijkers (8 procent).

Het is voor de kijker even flink wennen dat de man die zij jarenlang het nieuws zagen lezen bij de NOS, nu een quizmaster is op SBS 6. Zelf moest hij daar ook even aan wennen. “Als je dit vijf jaar geleden had gezegd, had ik je nooit geloofd. Dit was ook eigenlijk niet de bedoeling.

Uiteindelijk haalde John de Mol hem over. “Hij zocht een autoriteit die ook zichzelf kon zijn. ‘Dat kan die Rik wel.’ Het is een interessante leerschool. Een goede quiz lijkt misschien eenvoudig, maar is best ingewikkeld om te maken.‘”

 

Bron Mediacourant