SBS 6-serie Dokter Tinus groot succes

30 augustus 2012, door trendwerk

Opnieuw succes voor het nieuwe SBS 6. De tv-serie Dokter Tinus is woensdag van start gegaan met 1,2 miljoen kijkers bij de zender en was daarmee de grote winnaar op primetime. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Direct na Dokter Tinus beleefde presentator Marc Klein Essink zijn tv-comeback met de medische spelshow De Lijf Show. Deze was iets minder in trek, maar met 823.000 kijkers werd alsnog zeer ver boven het zendergemiddelde van SBS 6 gescoord. 

Dokter Tinus is de tweede grote hit van het nieuwe SBS 6, nadat zaterdag ook Sterren Springen zich de winnaar op primetime mocht noemen. De kijker lijkt het nieuwe aanbod van de familiezender te appreciëren.

De serie met Thom Hoffman liet de concurrentie om half negen ver achter zich. De Slimste Mens was het meest bekeken alternatief met 925.000 kijkers op Nederland 2, gevolgd door Het Jaar van André Kuipers met 907.000 kijkers op Nederland 1.

RTL 4 had recht tegenover Dokter Tinus de start van de romantische tv-show Love is in the Air met Robert ten Brink gezet. Het programma scoorde met 722.000 kijkers ver onder het zendergemiddelde. Liefst vier concurrenten trokken gelijktijdig meer kijkers.

Een terugblikspecial van Obese was na Love is in the Air met 905.000 kijkers iets meer in trek. Het programma van Wendy van Dijk was de nummer één in haar tijdslot. De Lijf Show, dat recht tegenover Obese stond, was de nummer drie.

In totaal trokken drie programma’s woensdag meer dan een miljoen kijkers. Het meest bekeken programma van de hele avond was het Achtuurjournaal met 1,8 miljoen kijkers.