SBS 6 met eigen Boer Zoekt Vrouw

21 augustus 2012, door trendwerk

Het immense succes van Boer Zoekt Vrouw leidt na jaren dan toch tot een spin-off bij de concurrentie. SBS 6 komt in het komende seizoen met De Speld in de Hooiberg, waarin een boer op zoek gaat naar een vrouw. Dat is dinsdag bekendgemaakt in De Telegraaf. In de SBS-show staat één boer centraal, namelijk de 39-jarige Christiaan Rodenburg. De Texelaar is naar eigen zeggen geen stereotype boer. “Ik deel mijn eigen tijd in. Zo sta ik pas om half 9 bij de koeien.

Rodenburg is nu een half jaar vrijgezel, na een relatie van anderhalf jaar. “Zij verliet me omdat ze een ander had. Terwijl ik dacht dat we alles goed voor elkaar hadden. Het was een beste klap, waardoor ik ook een tijdje niet zo goed in mijn vel zat.

Naar eigen zeggen is Rodenburg ‘niet hopeloos op zoek’. “Maar na goed overleg met de moeder van mijn kinderen en mijn ouders met wie ik het bedrijf run, ging ik overstag. Om een leuke vrouw te vinden, maar ook om de ervaring.

Zijn nieuwe liefdespartner hoeft geen boerin te zijn. “Ik vind het juist fijn als ze haar eigen ding heeft. Dan hoor ik weer eens een ander verhaal.