Sandra van Nieuwland werkt al aan tweede cd

4 januari 2013, door trendwerk

(Novum) – Sandra van Nieuwland is al druk bezig met haar tweede album. De zangeres kwam vorige week nog met haar eerste cd And More binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.

Van Nieuwland viel begin december af in de halve finale van The Voice of Holland en bracht even later haar debuutalbum uit. And More ligt volgens haar in de lijn van wat ze in The Voice of Holland zong. "Op mijn volgende plaat, waar ik nu aan ga werken, wil ik veel meer eigen materiaal laten horen", zegt ze in Spits.

Sandra beschouwt zichzelf als een singer-songwriter. "Ik wil zelf mijn sound kunnen bepalen", vertelt de zangeres. "Maar ik zal straks niet ineens met iets heel anders komen, hoor. Ook bij The Voice had ik alle vrijheid om muziek te kiezen die goed bij me past."

Van Nieuwland vindt het niet erg dat ze de talentenjacht niet heeft gewonnen. "Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik ben er niet echt rouwig om dat het niet gelukt is", vertelt ze. "Er is ook voor mij veel moois uit voortgekomen. Mijn persoonlijke doel was om mezelf op de kaart te zetten en dat is me zeker gelukt."