Sander Lantinga was Doe Maar Normaal zat

30 januari 2012, door trendwerk

Sander Lantinga had geen zin meer om panellid te zijn in het tv-programma Doe Maar Normaal. Dat heeft de presentator laten weten op 3FM. Lantinga was al sinds het begin betrokken bij de muziekquiz, eerst als presentator en later als jurylid, maar wordt nu opgevolgd door Dennis Weening. “Ik dacht na vijf seizoenen: ik vind het welletjes geweest. Hetzelfde met twee katten die je in huis hebt. Op een gegeven moment ben je erop uit gekeken en doe je ze weg. Ik weet het nu wel“, zegt hij.

Bovendien werd het iets te veel voor Lantinga. “Ik vind het hartstikke leuk, maar met de drukte van de radio en De Klusjesmannen erbij kon ik het even niet meer combineren. Daar komt bij dat ik geen 25 meer ben. Er moest wat afvallen. Vorig seizoen dacht ik: laat ik teamcaptain worden. Nieuw elan, nieuwe energie. Maar het huwelijk tussen mij en Doe Maar Normaal is gewoon een beetje voorbij.”

Ik kan me even niet meer oppeppen voor drie tv-programma’s naast vijf dagen radio. Ik geef het graag uit handen“, besluit hij.