Rudolph van Veen voelt geen druk meer

29 april 2015, door Otto de Vries

Rudolph van Veen zit goed in zijn vel. “Ik heb niet meer het gevoel dat ik moet laten zien wat ik kan, dat ik me moet bewijzen.”

Aan het AD vertelt de tv-kok dat hij geen druk meer voelt en dat was een jaar geleden nog wel het geval. “Ik merk dat ik sinds vorig jaar zomer elke dag iets eenvoudiger kook”, aldus Rudolph.

Voor Rudolph hoeft het allemaal niet meer groter, gekker en experimenteler, ‘al vond ik dat een paar jaar geleden nog wel’. Nu hij de druk niet meer voelt, is het koken en bakken nog leuker voor hem geworden. “Al zijn er tienduizend koks die lekkerder kunnen koken dan ik, het maakt niet meer uit.”

Rudolph van Veen woont sinds een jaar samen met zijn vriendin en hun zoontje van 2,5 jaar oud. Hiervoor woonde de kok in Tilburg en zijn vriendin in Hilversum. “Ik moet toegeven dat het leven mooier is geworden, nu we samen een huis hebben. Rustiger ook zonder al die reistijd.”

Rudolph werkt tussen de opnames voor 24Kitchen aan een nieuw kerstkookboek. “Het wordt een dikke pil, met klassieke kerstgerechten, maar ook vegetarische varianten en kinderrecepten”, verklapt hij aan de krant.

RTL Boulevard/ANP