Ruben en Tijl maken Proefkonijnen-achtige RTL 4-show

1 juli 2015, door Otto de Vries

De nieuwe RTL 4-aanwinst Ruben Nicolai gaat samen met Tijl Beckand een grote vrijdagavondshow in de sfeer van BNN’s Proefkonijnen maken voor de commerciële zender. De show heet Professor Nicolai & Dr. Beckand en begint op 28 augustus. Dat maakten de twee dinsdagavond bekend in RTL Boulevard. Nicolai verheugt zich op de opnames. “Het is een zeer groot spectaculair studioprogramma waarin wij een heel leuke kijk op de wetenschap loslaten.”

Professor Nicolai & Dr. Beckand heeft een belangrijk spelelement. “Er zijn twee kandidatenkoppels en daar gaan we de meest rare experimenten mee doen. Ze krijgen opdrachten en moeten voorspellen hoe experimenten aflopen.”

Afvallers krijgen het zwaar. “Als ze een ronde niet goed hebben overleefd, moeten ze over iets lopen en als ze wetenschappelijk slim zijn, houden ze het droog of worden ze niet heel ranzig.”

Het programma is een nieuw format, bedacht door Blue Circle. Het productiehuis probeert het format in Nederland voor het eerst uit.

Proefkonijnen is de populair-wetenschappelijke studioshow van BNN met Dennis Storm en Valerio Zeno. Het is één van de succesvolste programma’s van NPO 3.

Mediacourant