RTL tevreden met kijkcijfers nieuwe dansshow

29 maart 2011, door trendwerk

(Novum) – Het nieuwe dansprogramma Ultimate Dance Battle heeft zondagavond ruim een half miljoen kijkers getrokken. RTL 5 vindt dit een goede start voor de show waarin Dan Karaty de ultieme dansgroep uit de Lage Landen zoekt. "En het heeft een zenderaandeel van 15,6 procent in de coredoelgroep 20 tot 34 jaar", zegt een woordvoerder tegen Mediacourant.

Het RTL4-programma Ik Hou Van Holland deed het goed op de zaterdagavond met Guus Meeuwis, die zijn entree maakte als teamcaptain. Het nieuwe seizoen won de strijd om de kijkers: er keken ruim 2,7 miljoen mensen, blijkt uit de lijst die Stichting Kijkonderzoek vanwege een storing pas maandag publiceerde. De kijkcijfers van Iedereen is Gek op Jack beginnen weer aan te trekken. Bijna twee miljoen mensen bleven thuis voor de comedyserie, ruim vijfhonderdduizend meer dan vorige week.

Concurrent SBS 6 heeft minder reden om te lachen. Het aantal mensen dat afstemt op The Sing-Off blijft maar kelderen. De eerste afleveringen stemden nog 1,23 miljoen mensen af op de talentenjacht, maar zaterdag bleef het aantal hangen op 418 duizend mensen.