RTL-Peter vindt zomerstop Publieke Omroep jammer

24 juni 2013, door trendwerk

Peter van der Vorst vindt het ‘best jammer’ dat de Publieke Omroep al is overgegaan op de zomerprogrammering. Dat zegt de RTL 4-ster in zijn column in Televizier. Van der Vorst vindt het wel erg vroeg. “Wij op 4 gaan bijvoorbeeld tot begin juli gewoon door met Goede Tijden Slechte Tijden en RTL Boulevard is zelfs de hele zomer te zien. Zelf buffel ik ook gewoon lekker verder tot eind juni met Van der Vorst Ziet Sterren. Maar Nederland 1, 2 en 3 staan al sinds eind mei in de slaapstand.

Bij de publieken zijn onder meer De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman al op vakantie. “Natuurlijk gun ik mijn collega’s een paar maanden vrijaf, maar voor de kijker is het jammer. Alsof er in juni, juli en augustus geen behoefte is aan kwaliteitstelevisie.

Gelukkig is er een lichtpuntje: Heel Holland Bakt van Omroep MAX op Nederland 1. Het is gemaakt door dezelfde ploeg die ook voor Boer Zoekt Vrouw verantwoordelijk is, en dat voel je aan alles.

Heel Holland Bakt concurreert op woensdag rechtstreeks met Van der Vorst. De eerste twee keer won Van der Vorst, de afgelopen keer won de banketshow van Martine Bijl.