RTL-meisje Keet bewondert Chantal Janzen

7 december 2012, door trendwerk

Yvonne Coldewijer, beter bekend als RTL Telekids-meisje Keet!, ziet Chantal Janzen als een van haar grote voorbeelden. Dat vertelt de vriendin van Ben Saunders aan TROS Kompas. Coldeweijer heeft respect voor de carrière van Janzen, die net als haar tv maakt, maar ook in het theater te zien is. “Chantal is een voorbeeld voor me, omdat ze een vakvrouw is die zowel theater- als televisiewerk doet. Er zijn in Nederland niet veel mensen die dat combineren“, vertelt ze.

Keet! volgde Janzen op in de musical Wicked. Ze heeft geen tips gekregen. “Niet inhoudelijk. Ik vind dat je als actrice je eigen weg moet vinden. Maar ze vroeg me wel hoe het ging met de voorbereidingen en verzekerde me dat het goed zou komen.”

Ze vindt niet dat ze zichzelf overwerkt. “Zolang je een beetje overzicht hebt, vind je vanzelf vrije uurtjes. Overdag heb ik een draaidag voor Telekids of een albumpresentatie, daarna ga ik naar Scheveningen om de goedaardige heks Glinda in Wicked te spelen.

Waarom noemt ze zich eigenlijk Keet? “De naam Keet! spreekt kinderen super aan. Het is catchy. Carlo Boszhard en Irene Moors heetten vroeger in Telekids wel gewoon Carlo en Irene, maar zij waren de presentatoren van het programma. Ik ben het gezicht ervan. Daarnaast ben ik een muziekact. Dat vraagt meer om een artiestennaam.