RTL Boulevard na de zomer zeven dagen per week

29 mei 2017, door Otto de Vries

RTL 4 gaat showrubriek RTL Boulevard vanaf het tv-seizoen 2017/2018 zeven dagen per week uitzenden. De eerste weekendeditie is vlak na de zomer. Dat heeft de tv-zender zojuist laten weten. Programmadirecteur Erland Galjaard zet vol in op een urgentere programmering nu traditionele tv onder druk staat. “We merken dat de nieuwe vorm van RTL Boulevard heel goed aanslaat in de doelgroep. Na de zomer starten we dan ook met RTL Boulevard op zaterdag en zondag.

Straks kan de kijker in het weekend dus ook gewoon kijken naar RTL Boulevard. “Zodat we zeven dagen in de week bovenop de actualiteit zitten met veel aandacht voor alle nieuwspijlers.

Gedurende de zomer is RTL Boulevard ook al extra veel te zien op RTL 4, want de showrubriek krijgt vanaf 2 juli een tijdelijke editie op de late avond.

Traditionele televisie concurreert tegenwoordig steeds meer met on demand. Om de kijker toch te bewegen het tv-toestel aan te zetten, richten zenders zich steeds meer op ‘urgente tv’, zoals actualiteiten of sport, dat men het liefst live ziet.

Bron Mediacourant