RTL Boulevard zaterdag met extra uitzending

16 juni 2015, door Otto de Vries

RTL Boulevard komt zaterdag direct na het Half Acht Nieuws met een extra uitzending. In deze special van een half uur staat Guus Meeuwis centraal. Dat heeft RTL 4 vandaag laten weten. Het is zaterdag Guus Meeuwis-avond bij RTL 4, want na de RTL Boulevard-special brengt het station rechtstreeks het ruim drie uur durende concert ‘Guus Meeuwis: Groots Met Een Zachte G Live!’ op de buis. In het slot van deze tiende editie van zijn concertserie viert Meeuwis zijn twintigjarig jubileum als zanger.

De concerten van Guus Meeuwis, door vele betiteld met de geuzennaam ‘zomercarnaval’, zijn uitgegroeid tot het grootste, jaarlijkse muziekevenement van een solo-artiest in Nederland. “Ik heb er heel bewust voor gekozen om mijn 20-jarig jubileum als zanger en de 10e verjaardag van ‘Groots met een zachte G’ niet te gebruiken om terug te kijken,” vertelt Meeuwis.

Ik wil vieren waar we zijn gekomen en kijken wat er allemaal nog in ’t vat zit. Dat zullen de mensen in het stadion en thuis voor de TV straks aan alles voelen, van het decor tot de gastartiesten. Deze live-registratie van RTL past precies in dat plaatje. Het is best spannend, maar ik hou wel van een uitdaging. Kom maar op!

Guus Meeuwis begon zijn carrière met de monsterhit ‘Het Is Een Nacht’. Inmiddels, twintig jaar later en vele prijzen en gouden platen later, heeft de lichtvoetige muziek uit de begindagen plaatsgemaakt voor een steeds rijker en rijper geluid.

Dit geluid laat hij momenteel wederom horen in het Philips Stadion in Eindhoven.

 

Mediacourant