RTL 4 zet deuren open voor Gerard Joling

13 februari 2012, door trendwerk

RTL 4-directeur Erland Galjaard denkt dat Gerard Joling best wat kan toevoegen aan zijn tv-zender. Dat vertelt hij in weekblad Weekend. Joling staat nog tot september onder contract bij SBS 6, waar hij al maanden geen programma meer heeft. “Gerard Joling zou bij RTL ook kunnen scoren. Als hij met Gordon nog een keer Joling en Gordon Over De Vloer wil maken, zou iedereen dat wel willen hebben denk ik, maar ik geloof nooit dat SBS hem laat gaan“, zo laat Galjaard weten.

Galjaard denkt dat SBS Joling moet koesteren. Toch ligt er nog altijd geen programma voor hem klaar. “Daar herken ik in dat zij nu ook eerst kijken welke richting ze uitgaan met SBS 6 en dan zien of Joling naar nog een onderdeel van is. Ik zou Joling houden.

Als je toch onderscheid hebt tussen RTL  en SBS 6, dan is Joling daar een kenmerk van en dat zou SBS 6 moeten benutten. Het unieke van SBS 6 waren Probleemwijken, Peter R. de Vries, Undercover in Nederland en Gerard Joling met zijn lang-leve-de-lolhouding.

Ook Beau van Erven Dorens, die bij SBS flop na flop scoort, is nog altijd welkom bij zijn vorige werkgever. “Beau blijft een uniek talent. Er zijn programma’s, ook bij RTL 4, die Beau prima zou kunnen presenteren. Hij kan in een dramaserie spelen, maar hij kan ook een studioprogramma leiden. Hij is in mijn ogen wel een RTL-man, wat dat betreft is hij welkom bij ons, al maakt hij tien flops achter elkaar.

Beau moet alleen het goede format hebben, en in die keuze waren wij beter dan SBS. Hij moest Het Zesde Zintuig doen waar hij twijfels bij had en volgens mij heeft John de Mol hem ook gezegd: ‘Jij gaat Deal or no Deal doen.’ Daar had hij helemaal geen zin in, maar dat is wel heel goed voor hem geweest.