RTL 4 met nieuwe tv-reeks Jeroen In California

21 april 2016, door Otto de Vries

Jeroen van Koningsbrugge onderbreekt zijn sabbatical voor het nieuwe RTL 4-programma Jeroen In California – Songs Of Life. De opnames starten vandaag in Malibu, de uitzendingen volgen in het najaar. Dat heeft de tv-zender laten weten. In de tv-reeks is te zien hoe Van Koningsbrugge in Los Angeles acht muziekvrienden ontmoeten, om samen met hen te werken aan zijn debuutalbum. Onder meer Nick Schilder, Thomas Acda, Nicky Romero en Roel van Velzen komen langs.

Zijn andere vier gasten zijn Gers Pardoel, Typhoon, Waylon en Racoon. Voor deze muzikale samenwerking onderbreekt Van Koningsbrugge zijn sabbatical voor drie maanden.

Van Koningsbrugge: “Toen ik me een klein jaar geleden afvroeg wat ik zou gaan doen tijdens mijn break in Malibu kwam al snel de gedachte bovendrijven dat ik graag aan een persoonlijk album zou willen werken. Ik heb nu eindelijk tijd voor dingen die ik altijd al wilde doen en muziek maken is iets waar ik de laatste jaren door mijn tv- en filmwerk nauwelijks aan toe ben gekomen.”

Voor ‘Songs of Life’ kan ik het zelfs combineren en ik mag het ook nog eens helemaal zelf gaan maken! Vrienden uit de muziek- en tv-wereld komen drie maanden bij mij logeren om samen deze bijzondere reis te maken.

Jeroen In California – Songs Of Life bestaat uit acht afleveringen. In elke aflevering ontvangt hij één van de artiesten, waarmee hij samen persoonlijke verhalen gaat vertalen naar muziek. Ze gaan op pad voor de nodige lokale uitjes om inspiratie op te doen en verkennen de omgeving.

RTL 4: “Daarbij krijgt de kijker een zeer persoonlijke kant van Jeroen te zien, want tijdens elk verblijf is ook ruimschoots tijd voor intieme gesprekken.”

Het project wordt dit najaar afgesloten met een éénmalig concert. Meer informatie hierover volgt als Jeroen In California – Songs Of Life van start gaat en het album verschijnt.

Mediacourant: