Ron Brandsteder terug met Showbizzquiz bij SBS 6

20 december 2012, door trendwerk

Ron Brandsteder keert in februari na ruim 26 jaar terug met de Showbizzquiz. Dit keer niet bij de TROS, maar bij zijn huidige werkgever SBS 6. Dat heeft het tv-station woensdagavond laten weten. Brandsteder beleefde in 1978 zijn tv-debuut met de Showbizzquiz. Waar hij toen de centrale presentator was, zal hij in de vernieuwde variant op het programma teamcaptain zijn. De andere teamcaptain is zijn zoon Rick Brandsteder, met wie hij recent ook al een programma maakte.

Vader en zoon Brandsteder gaan in de Talpa-productie de strijd met elkaar aan en testen wie de meeste showbizzkennis heeft. “In de Showbizzquiz voeren beide presentatoren een team aan van vier vrienden, familieleden of collega’s van verschillende leeftijden“, aldus SBS.

Aangemoedigd door een enthousiaste publiekstribune nemen de teams het tijdens verschillende spellen tegen elkaar op. “Ron en Rick hebben maar één doel en dat is elkaar verslaan en de meeste punten binnenslepen om maar niet neer te storten in het showbizzzwembad tijdens het finalespel!

Het winnende team gaat naar huis met een flink geldbedrag. En ook de bijbehorende publiekstribune wint een mooie prijs.

De eerste aflevering van de Showbizzquiz is op 16 februari op SBS 6.