Robert ten Brink ziet Ivo Niehe als voorbeeld

2 juni 2016, door Otto de Vries

Robert ten Brink wordt dit jaar 61, maar denkt nog lang niet aan pensioen. Dat vertelt de RTL 4-presentator vandaag in De Telegraaf. Ten Brink is nog lang niet toe aan de geraniums. “Over pensioen denk ik niet na. Ik ken mensen die ouder zijn dan ik, bijvoorbeeld Ivo Niehe die net zeventig is geworden, die dag en nacht werken. Ik denk dat dat vanzelf gaat. Ik hoef niet tot de laatste snik op tv, maar zou wel programma’s willen blijven maken, voor of achter de schermen“, zo vertelt hij.

De presentator is naar eigen zeggen nog steeds fit. “Ik ben nog steeds on the ball. Ik slik geen speciale pillen of zo, ik word gewoon enthousiast van leuke programma’s maken. En bij RTL zeggen ze ook niet ’doe rustiger aan’. En het publiek evenmin. Als het publiek vindt dat ik weg moet, dan is dat zo.

Dit seizoen is Ten Brink van Holland’s Got Talent af gehaald. “Het format is nu opgefrist, de jury en de presentator zijn vernieuwd. Niet meer dan logisch. Daarbij was ik gelukkig ook druk met reizen. Het was wel zielig geweest als ik thuis had gezeten en niets te doen had.

Hij heeft goede herinneringen aan zijn tijd bij de show. “Holland’s Got Talent ging op RTL 4 voor het eerst in de zomer van start. Ik dacht, wat moet dit nou worden, maar het knalde eruit met tweeënhalf miljoen kijkers.

Het was na X Factor het eerste format waarbij mensen niet werden afgezeken, nou ja, in de eerste paar seizoenen dan, haha.”

 

mediacourant: