Rob Verlinden wil nog jaren op televisie

12 september 2012, door trendwerk

Het is voor Rob Verlinden te hopen dat zijn show Robs Grote Tuinverbouwing niet slachtoffer wordt van de vernieuwing bij SBS 6, want de tuinman wil nog jaren op tv zijn. Dat zegt hij in TROS Kompas. Verlinden denkt niet aan stoppen met werken. “Daar heb ik geen behoefte aan. Ik heb nog veel te veel plezier in mijn werk. Zolang ik tuinieren toegankelijk kan maken zonder voor gek te staan, ben ik nog niet te oud. Ik ben de tv-wereld ooit ingerold puur doordat ik mijn werk met plezier deed.

Zijn eerste tv-klus was in 1986 bij de publieke omroep. “De AVRO zocht voor het nieuwe middagprogramma AVRO’s Service Salon een presentator voor een tuinrubriek. Iemand tipte me, ik kwam in de studio over bloemen en planten praten en na de eerste aflevering vroegen ze of ik het wekelijks wilde doen.”

Bij het grote publiek werd Verlinden in de jaren negentig bekend als presentator van RTL 4′s Eigen Huis en Tuin. “Het idee ontstond vanuit ons eigen enthousiasme, niet vanuit de wens om een kijkcijferhit te scoren. Daarom waren we des te meer verbijsterd door het enorme succes.”

Eind 2006 begon Verlinden bij SBS 6 met De Tuinruimers en nu Robs Grote Tuinverbouwing. “Dat zijn heftiger programma’s, omdat ik nooit van tevoren weet hoe mensen op mijn ontwerp gaan reageren. Een week lang mogen ze niet hun tuin in, ze zien het pas op de laatste dag.

Gelukkig is iedereen tot dusver blij met het resultaat“, besluit hij.